Jezioro Kleszczyńskie – niezwykła promocja gminy

Dobrzyński Kajak Tour – Jezioro Kleszczyńskie – nietypowe ujęcie to nasz kolejny projekt, którego realizacja została dofinansowana ze środków zewnętrznych. Grant został przyznany z Programu Funduszu Inicjatyw Obywatelskich dla Stowarzyszenia Dobrzyniacy oraz aktywnych mieszkańców gminy Brzuze na promocję regionu i upowszechnianie turystyki kajakowej. Ekoturystyka pozwala na odkrywanie walorów przyrodniczych, krajobrazowych i kulturowych naszego regionu oraz jednocześnie dba o to nasze niezwykłe lokalne dziedzictwo. Dzięki dotacji otrzymanej w ramach Inicjuj z FIO na start  2018, w  sobotę 29 września trzydzieści osób uczestniczyło w spływie kajakowym po wodach Jeziora Kleszczyńskiego. Walory przyrodnicze i krajobrazowe naszych  jezior zaprezentowane zostaną w folderach oraz wydanej mapie. Wyznaczenie szlaku kajakowego rzeki Ruziec na odcinku w okolicy Jeziora Kleszczyńskiego będzie pierwszym z serii wydanych w przyszłości map naszych jezior. Jest to ostatni z pięciu tegorocznych projektów realizowanych przez Stowarzyszenie Dobrzyniacy dla mieszkańców gminy Brzuze. Podsumowanie projektu przewidziane jest na koniec października.

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage